Siirry sisältöön
Yrtti-valkosipulileivät

Raaka-aine

Valkosipuli tuo makua ruokaan

Valkosipuli eli kynsilaukka on sipuleista voimakkaimman makuinen. Se sopii mausteeksi erilaisiin liha- ja kasvisruokiin. Katso vinkit ja maukkaat reseptit valkosipuliruokiin.

Tip icon

Tiesitkö tämän valkosipulista?

  • Valkosipulille omistettua kansainvälistä valkosipulipäivää vietetään 19.4.
  • Valkosipuli kukkii heinä-elokuussa. Sato korjataan syyskuussa, minkä jälkeen se kuivataan.
  • Valkosipulia on käytetty – ja käytetään edelleen – rohtona. Se sisältää allisiinia, joka on antibakteerinen yhdiste. Tästä syystä valkosipulin uskotaan vähentävän flunssariskiä. Lisäksi se sisältää C-vitamiinia, kaliumia ja useita aminohappoja.
  • Valkosipulin aiheuttamaa pahanhajuista hengitystä voi vähentää pureskelemalla esimerkiksi persiljaa.

Valkosipulin makua helposti

Valkosipulista makua ruokaan saat näppärästi Valio Viola® tuorejuustolla sekä Valio MiFU® suikaleilla.

Search