Raaka-aine
Valkosipuli tuo makua ruokaan
Valkosipuli eli kynsilaukka on sipuleista voimakkaimman makuinen. Se sopii mausteeksi erilaisiin liha- ja kasvisruokiin. Katso vinkit ja maukkaat reseptit valkosipuliruokiin.
Tiesitkö tämän valkosipulista?
- Valkosipulille omistettua kansainvälistä valkosipulipäivää vietetään 19.4.
- Valkosipuli kukkii heinä-elokuussa. Sato korjataan syyskuussa, minkä jälkeen se kuivataan.
- Valkosipulia on käytetty – ja käytetään edelleen – rohtona. Se sisältää allisiinia, joka on antibakteerinen yhdiste. Tästä syystä valkosipulin uskotaan vähentävän flunssariskiä. Lisäksi se sisältää C-vitamiinia, kaliumia ja useita aminohappoja.
- Valkosipulin aiheuttamaa pahanhajuista hengitystä voi vähentää pureskelemalla esimerkiksi persiljaa.
Valkosipulin makua helposti
Valkosipulista makua ruokaan saat näppärästi Valio Viola® tuorejuustolla sekä Valio MiFU® suikaleilla.