Itse tehty jäätelö
Maistuisiko itse tehty jäätelö tai sorbetti? Jäätelö valmistuu kotona hyvin sekä jäätelökoneella että ilman. Jäätelökoneella herkuttelemaan pääsee hieman nopeammin, ilman jäätelökonetta tarvitaan hippusen enemmän aikaa.
Itse tehty jäätelö
Jäätelön perusohje on varsin yksinkertainen, ja siihen tulee vain muutama raaka-aine. Perinteinen jäätelömassa valmistetaan kermasta, maidosta, kananmunista sekä sokerista. Mitä rasvaisempaa käyttämäsi maitotuote on, sitä täyteläisemmän makuista jäätelöstäsi tulee.
Mökkijäätelössä ja kotijäätelöissä jäätelöpohjaan riittää vain kolme raaka-ainetta: kinuskikerma, kananmunat ja sokeri. Mukaan vielä haluamasi mausteet tai kastikkeet, ja simppeli jäätelö on jäätymistä vaille valmis. Jos mieli tekee raikkaampia makuja, pyöräytä pakastimeen simppelit kirsikkarahkapuikot tai raparperi-mansikkamehujäät. Helppoa ja uskomattoman herkullista!
Sorbetit, jäädykkeet ja jäätelöjälkiruoat
Maistuisiko jäätelö sandwich, basilika-vaniljajäädyke tai mansikkasorbetti? Jäätelö- ja sorbettireseptejä löytyy varmasti joka makuun. Eikä aina tarvitse tehdä edes jäätelöä itse, sillä valmiistakin jäätelöstä saa mieleisensä, kun mukaan sekoittaa omaan makuun sopivaa kastiketta tai makeita ripotteita, kuten hedelmiä, karkkeja tai keksinpaloja.