Lokakuun alku on korvapuustien juhlaa – ihan ansaitusti. Tuovathan voilla, sokerilla ja kanelilla täytetyt korvapuustit iloa pimenevään syksyyn.
Monille korvapuustit ovat niin rakkaita, että niille löytyy ikioma, opittu tai peritty resepti. Harvassa ovat myös ne noutopöydät ja kesäretkien nuotiokahvit, joilla ei pullia näy. Korvapuustien tuoksu leijailee jo ajatuksestakin nenille. Eikä pullanhimoon yleensä riitä yksi puraisu, sillä puustit häviävät pelliltä yksi toisensa jälkeen.
Kääri korvapuustin maut rullalle
Korvapuustikääretorttu kätkee sisälleen korvapuustien herkullisen maun, uudessa muodossa. Tässä reseptissä gluteeniton kääretorttupohja maustetaan kardemummalla ja koristellaan näyttävillä makuraidoilla, jotka syntyvät näin: lisää kaakaojauhetta pieneen määrään taikinaa, lusikoi kaakaojauheella maustettu taikina vaalean taikinan pintaan, sekoita rennosti ja pistä torttulevy uuniin.
Väliin tulee täyte voista, tuorejuustosta, sokerista ja kanelista. Sitten vuorossa on vaikein osuus: malta hetki ja anna tortun tekeytyä viileässä ennen herkuttelua.
Kuten sanotaan, rakkaalla on monta nimeä, ja niin on tämäkin rakas klassikko saanut uudenlaisen muodon. Maukasta korvapuustipäivää!