Anna pääsiäisen juustotarjottimen yllättää
Tiesitkö, että myös mämmi löytää herkullisen seuralaisen juustotarjottimelta? Katso kaikki makupariehdotukset ja kokoa kevään herkullisin juustotarjotin!
Valio Ritari® ja sitruunakreemi
Nosta pirteän keväinen makupari pääsiäisen juustotarjottimelle! Ritari kermajuusto ja sitruunakreemi eli lemon curd muodostavat raikkaan keväisen makuparin, jonka seuraksi sopivat erilaiset juustokeksit.
Valio Juhla® cheddar ja tahini
Huoneenlämpöiseksi temperoitunut Valio Juhla cheddar juuston hienostuneen hapan, runsas ja hedelmäisen makea maku täydentyy upeasti seesamitahnan eli tahinin kanssa. Voit nostaa cheddar ja tahini -makuparin suoraan juustotarjottimelle tai tarjoilla makuyhdistelmää patonkiviipaleiden päällä suolaisina, juustolautasta täydentävinä suupaloina.
Valio Keisarinna® ja mämmi
Hieman makea ja maltainen pääsiäisen klassikkomaku mämmi sekä hienostuneen karamellisoitunut Valio Keisarinna ovat yllättävä, mutta toimiva makupari. Saat jäätyneestä mämmistä kauniita lastuja jäätelökauhalla vuolemalla.
Valio Keisarinna® ja kinuski
Herkullinen suolakiteinen ja hieman karamellimainen Valio Keisarinna juusto on löytänyt itselleen toisenkin täydellisen makuparin: kinuskin rosépippuritwistillä ja sormisuolan hippusilla. Tämä juustotarjottimen kehuja keräävä vetonaula syntyy pienellä vaivalla.
Valio Salaneuvos® Vanhempi ja mantelimassa
Makeus tasapainottaa tunnetusti juuston suolaisuutta. Kokeile perinteisen hillon tilalla laskiaisesta tuttua mantelimassaa. Mantelimassan vastapariksi sopii vahva ja aromikas, rakenteeltaan kiteinen Valio Salaneuvos Vanhempi gouda.
Valio Keisarinna® ja marjaiset curdit
Makuparina hienostuneelle Valio Keisarinna juustolle toimivat myös itse tehdyt marjaiset curdit eli marjatahnat. Pursota tahna muotilla leikattujen juustokiekkojen päälle ja saat esillepanoon mukavasti juhlavuutta. Hippunen sormisuolaa viimeistelee makean ja suolaisen liiton.
Pienet, mutta tärkeät vinkit onnistumiseen
- Juusto säilyy parhaiten jääkaapissa alle + 8 °C lämpötilassa.
- Kypsytetyt juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön temperoitumaan noin tunti ennen tarjoilua. Näin juustojen herkulliset aromit pääsevät parhaiten esille.
- Jos juustoa jää yli, kannattaa ylimääräinen juusto raastaa, pakastaa ja käyttää myöhemmin pizzan, pastan tai lämpimien leipien päälle.
- Lisää herkullisia hävikkiohjeita ja vinkit juustojen säilytykseen löydät täältä.