
Pääsiäispiirakat ja pääsiäispullat
Pääsiäisenä leivotaan meheviä piirakoita ja pullia, joihin kätketään makua rahkasta ja hedelmistä. Leivo koko pellillinen rahkapiirakkaa, ilahduta läheisiä hot cross buns -pääsiäispullilla tai kokeile kulitsaa.
Pääsiäispiirakat, jotka vievät kielen mennessään
Pohja murotaikinasta, pullataikinasta tai voitaikinasta, mehevä täyte rahkasta tai kreemistä, ja viimeinen silaus raikkaista hedelmistä ja marjoista. Täydellisen pääsiäispiirakan kaava – olkaa hyvät!
Rahkapiirakat eivät suotta ole pääsiäisen suosikkileivonnaisia: erilaisia makuyhdistelmiä riittää loputtomiin, eikä valmistuskaan vaadi ihmeitä. Perinteisimmät maut lienevät mangorahkapiirakka ja persikkarahkapiirakka. Marjojen ystävä täyttää pääsiäisen rahkapiirakan vadelmarahkalla.
Vaihtelua perinteisille rahkapiirakoille tuovat kirpeän makea sitruuna-marenkipiiras ja appelsiineilla aateloitu tarte tatin, joka valmistuu varsin näppärästi pellillä.
Jos kaipaat raikkaan hedelmäisen pääsiäispiirakan sijaan asteen tuhdimpaa herkkua, kokeile koukuttavia suklaamunapaloja. Mutta varo: näitä voi kadota kerralla pala, jos toinenkin.
Mehevät pääsiäispullat, joihin palaat vuosi toisensa jälkeen
Vai ehkä sittenkin pullaa? Nämä herkulliset pääsiäispullat onnistuvat jokaiselta. Sipaise rahkapullan sisään tai päälle valmiiksi maustettua rahkaa ja mehevä makuelämys on taattu. Ihana täyte pääsiäispullaan syntyy myös leivontakreemeistä. Pääsiäiseen sopivat erityisen hyvin mangon, sitruunan, vaniljan, appelsiinin ja suklaan maut.
Ja olethan jo testannut kulitsaa? Kulitsa on pääsiäisherkku, joka tarjoillaan perinteisesti pashan kanssa. Pyöreä hiivataikinaleivonnainen on kuin tuhti pullakakku, jonka taikina maustetaan sitruunan kuorella, kuivatuilla hedelmillä ja mantelirouheella. Kulitsan voi koristella sokerikuorrutuksella tai helpommin rusinoilla ja mantelilastuilla.