
Perinteinen pääsiäismenu
Perinteiset pääsiäisruoat ovat hyväksi todettuja klassikoita: pääsiäislammasta tai -karitsaa, kananmunia, lohta sekä mämmiä tai rahkajälkiruokaa, kuten pashaa.
Perinteisiä alkuruokia pääsiäiseen
Perinteinen pääsiäismenu startataan tietysti parsalla. Tarjoile sesongin ensimmäiset parsat pellillä paahdettuna tai keitoksi soseutettuna. Myös lempeän keltainen sitruunarisotto on elementissään pääsiäispöydässä. Eikä pidä unohtaa raikkaita salaatteja, jotka toimivat niin alkupalana kuin pääruoan lisukkeenakin.
Täydellisiä pikkupurtavia pääsiäisen alkuruokapöytään ovat täytetyt kananmunat eli deviled eggs. Sillistä ja lohesta syntyy suussa sulavia tahnoja, jotka saavat veden herahtamaan kielelle.
Perinteiset pääsiäisruoat – pääruoka
Perinteisen pääsiäispöydän päätähti on tietenkin mehevä lammas, joko patana, paistina tai viuluna. Jos valmistat lammaspaistia tai lampaankaretta, laita liha marinadiin päivän tai kaksi ennen valmistusta, jotta se ehtii maustua hyvin. Vaihtoehtoisesti voit valita pääruoaksi karitsaa ja antaa sille seuraksi maistuvan kastikkeen. Lampaan ja karitsan kaveriksi sopivat kermaperunat, valkosipulilla tai ilman, sekä tietysti uunijuurekset.
Perinteinen pääsiäismenu päätetään klassikoilla
Pääsiäismenun jälkiruoaksi sopii tietenkin perinteiseen tyyliin valmistettu pasha. Jos haluat kruunata pääsiäisaterian mämmillä, nosta pöytään mämmimutakakku tai mämmiä Valio kuohukerman, maidon tai vaniljakastikkeen kera. Jos taas hedelmäinen jälkiruoka on sinun palasi kakkua, leivo perinteinen mangojuustokakku meehvä pääsiäisbrita tai pumpulinpehmeä sitruunakakku.