Perinteinen pääsiäismenu
Perinteiset pääsiäisruoat ovat hyväksi todettuja klassikoita: pääsiäislammasta tai -karitsaa, kananmunia, lohta sekä mämmiä tai rahkajälkiruokaa, kuten pashaa.
Perinteisiä alkuruokia pääsiäiseen
Perinteisen pääsiäismenun alkuruoaksi sopivat mainiosti paahdettu parsa tai parsakeitto, sitruunarisotto, täytetyt kananmunat, juustot tai raikas pääsiäissalaatti. Myös sillistä tai lohesta syntyy perinteiseen pääsiäismenuun sopivia, ruokahalua herätteleviä alkupaloja.
Perinteiset pääsiäisruoat – pääruoka
Perinteisen pääsiäispöydän päätähti on tietenkin mehevä lammas, joko patana, paistina tai viuluna. Jos valmistat lammaspaistia tai lampaankaretta, laita liha marinadiin päivän tai kaksi ennen valmistusta, jotta se ehtii maustua hyvin. Vaihtoehtoisesti voit valita pääruoaksi karitsaa ja antaa sille seuraksi maistuvan kastikkeen. Lampaan ja karitsan kaveriksi sopivat hasselbackan juurekset tai valkosipulikermaperunat.
Perinteinen pääsiäismenu päätetään klassikoilla
Pääsiäismenun jälkiruoaksi sopii tietenkin perinteiseen tyyliin valmistettu pasha. Jos haluat kruunata pääsiäisaterian mämmillä, nosta pöytään mämmirahka tai mämmiä Valio kuohukerman, maidon tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna. Kakkujen ystävät leipovat jälkiruoaksi aurinkoisen mangojuustokakun, mehevän pääsiäisbritan tai pumpulinpehmeän sitruunakakun.