
Parsa on kevään lempein raaka-aine
Parsakauden alkaminen on ensimmäisiä merkkejä nurkan takana odottavasta kesästä. Tässä herkulliset parsareseptit sekä helpot ohjeet parsan käsittelyyn!
Näin säilytät parsan
Parsa on parhaimmillaan mahdollisimman pian sadonkorjuun jälkeen. Älä siis aikaile, vaan kokkaa parsanippu pikimmiten. Jos et valmista parsaa heti, napsauta parsoista puumainen varsi pois ja nosta parsakimppu vesilasillisessa jääkaappiin. Voit myös kääräistä nipun kosteaan keittiöpyyhkeeseen ja säilyttää sen jääkaapin vihanneslokerossa.
Kaikki klassikot parsasta
Parsarisottoa, parsapiirakkaa vai parsakeittoa? Parsa on vakiinnuttanut paikkansa niin kotikeittiöissä kuin ravintoloissakin erilaisten klassikkoreseptien muodossa. Eikä suotta. Tämä kaunis kasvis taipuukin aina alkuruoista pääruokiin.
Sesongin ensimmäiset parsat nautitaan tietysti napakaksi keitettynä hollandaise-kastikkeen kera. Kokeile Teemu Laurellin reseptiä, jossa hollandaise-kastike on maustettu gribiche-kastikkeen tyyliin. Myös uunissa paahtaminen nostaa raaka-aineen ansaitsemaansa parrasvaloon. Tiraus sitruunaa viimeistelee makunautinnon.
Ruokaisampia parsaherkkuja ovat suussasulava parsarisotto, mehevä parsapiirakka, samettinen parsakeitto ja mehevä parsapasta. Nämä klassikot eivät paljon esittelyä kaipaa – yksinkertaisesti herkullista!
Parsa uudella tyylillä
Jos mielesi tekee jotain rennompaa ja haluat kokeilla parsaa uudella tyylillä, tässä on muutama herkullinen vaihtoehto sinun makuusi. Kokeile vaikkapa parsalla aateloituja nakkipiiloja, rapeita parsaranskalaisia tai rouheaa parsagalettea.