
Kaurareseptit
Kaura on monipuolinen raaka-aine ja sopii erinomaisesti leivontaan ja erilaisiin juomiin. Kauran proteiini imeytyy hyvin ja se onkin ravitsemuksellisesti laadukasta. Kaurassa on paljon kuitua, jossa on terveydelle hyödyllistä beetaglukaania. Kaurasta saa lisäksi hyvinvoinnille tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, kuten B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä.
Joko olet lähtenyt villitykseen mukaan ja leiponut kaurasta kotona leipää? Kauraleipä tai kaurasämpylät on helppo valmistaa itse kotona. Pataleipä onnistuu helposti myös gluteenittomista kaurahiutaleista. Gluteeniton pataleipä jää rakenteeltaan ihanan kosteaksi ja meheväksi. Helppotekoinen, pehmeä peltileipä tehdään taas nimensä mukaisesti suoraan uunipellille. Ennen paistoa tehtyjen viiltojen avulla on peltileivästä kätevä taitella annospaloja.
Perinteisen kaurapuuron lisäksi kaurasta voi tehdä tuorepuuroja pelastamaan kiireisiä aamuja. Itse tehty granola on herkullinen lisä jogurtin tai rahkan kanssa nautittavaksi. Aamusmoothieen saa ruokaisuutta laittamalla mukaan kauraa. Makeassa leivonnassa kaura on tuttu etenkin kaurakeksien muodossa, mutta kokeilemisen arvoisia ovat myös kaurapuustit ja kauraletut.
Täältä löydät kaikki maukkaat kaurareseptimme!
47 reseptiä

Mango-passiojuustokakku

Laskiaispullapuuro

Kirsikkatuorepuuro

Aamiaisblinit

Sitruuna-unikonsiementuorepuuro

Itsetehty granola

Gluteeniton pataleipä

Värikkäät kauracookiet

Rahkatuorepuuro

Kaurapasta

Peltileipä

Gluteenittomat sämpylät

Omena-kauratuorepuuro

Kauraleipäset

Kauraletut

Vadelmaiset välipalapatukat

Proteiinituorepuuro

Banaani-saksanpähkinäpuuro

Kaurapuuro

Granola

Sporttipuuro

Aamupalamuffinit

Jyväinen tuorepuuro

Sitruunainen pähkinägranola
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?