Siirry sisältöön

Kreikka

Kreikkalaisessa keittiössä maistuvat mehukkaiksi kypsyneet kasvikset, hartaudella haudutettu liha ja tuoreet meren herkut sekä ihanan täyteläinen jogurtti. Oliiviöljy on kreikkalaisten elämän eliksiiri – sitä käytetään anteliaasti kaikessa ruoanlaitossa. Välimeren ruokavalioon, johon kreikkalainenkin kuuluu, sisältyy paljon kasviksia, hyviä öljyjä, siemeniä ja pähkinöitä sekä kohtuullisesti kalaa, kananmunia ja maitotuotteita.

Kreikkalaiset reseptit ovat saaneet vaikutteita muun muassa Italiasta ja Lähi-idästä. Kreikkalainen ateria alkaa perinteisesti runsaalla alkupalalajitelmalla, mezedes. Tunnetuin meze lienee horiatiki eli kyläsalaatti, jota meillä myös kreikkalaiseksi salaatiksi kutsutaan. Muita suosittuja ruokia ovat mm. voimakkaan valkosipulinen jogurtti-kurkkusalaatti tsatsiki, pitaleipä sekä moussaka.

25 reseptiä

Search