Kreikka
Kreikkalaisessa keittiössä maistuvat mehukkaiksi kypsyneet kasvikset, hartaudella haudutettu liha ja tuoreet meren herkut sekä ihanan täyteläinen jogurtti. Oliiviöljy on kreikkalaisten elämän eliksiiri – sitä käytetään anteliaasti kaikessa ruoanlaitossa. Välimeren ruokavalioon, johon kreikkalainenkin kuuluu, sisältyy paljon kasviksia, hyviä öljyjä, siemeniä ja pähkinöitä sekä kohtuullisesti kalaa, kananmunia ja maitotuotteita.
Kreikkalaiset reseptit ovat saaneet vaikutteita muun muassa Italiasta ja Lähi-idästä. Kreikkalainen ateria alkaa perinteisesti runsaalla alkupalalajitelmalla, mezedes. Tunnetuin meze lienee horiatiki eli kyläsalaatti, jota meillä myös kreikkalaiseksi salaatiksi kutsutaan. Muita suosittuja ruokia ovat mm. voimakkaan valkosipulinen jogurtti-kurkkusalaatti tsatsiki, pitaleipä sekä moussaka.
25 reseptiä
Kreikkalaiset hölskypotut
Vegaaninen tsatsiki
Grillifenkoli-salaatti
Välimeren jauhelihapiirakka
Hunajainen pähkinäjogurtti
Veriappelsiinibroileri
Grillijuustopita
Anjovislohi
Helppo tzatziki
Lämpimät grillijuustovoileivät
Välimeren täytetty leipä
Rapeanahkainen grillattu nieriä ja kesäkasvikset
Kreikkalaiset pitaleivät
Entrecôte ja kreikkalainen salsa
Anjovistzatziki
Kreikkalainen tzatzikikeitto
Salaattijuustomunakas
Kreikkalainen lammaspata
Tzatziki
Pienet lammasmurekkeet
Filo-jauhelihatyynyt kreikkalaiseen tapaan
Avokadosalaatti ja raputzatziki
Kreikkalainen pastasalaatti
Kreikkalainen leipä
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?