Siirry sisältöön

Kurpitsakeitot

Hehkuvan oranssin kurpitsan kulta-aika on syksyllä ja tästä oranssista herkusta valmistuu samettisen pehmeä kurpitsakeitto, joka maistuu niin arki- kuin juhlaruokanakin. Kurpitsan keltaoranssi väri kertoo siitä, että se sisältää beetakaroteenia, joka parantaa esimerkiksi hämäränäköä ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Kurpitsa sisältää myös tärkeitä vitamiineja, kuten A-, C- ja E-vitamiinia sekä useita mineraaleja, kuten kaliumia. Kannattaa siis ihmeessä kokeilla kurpitsaa ruoanlaitossa eri muodoissa, kuten kurpitsakeitoissa!

Valio reseptipankista löytyy useampia ohjeita kurpitsakeitoille. Voit valmistaa esimerkiksi kurpitsa-omenakeittoa tai yhdistää kurpitsan bataatin kanssa keittoon. Kurpitsakeiton joukkoon voit myös kokeilla lisätä hieman sulatejuustoa tuomaan keittoon samettista pehmeyttä. Kurpitsaakin tutumpi monelle voi olla myskikurpitsa. Myskikurpitsakeitto sopiikin loistavasti syysiltoihin. Chili, inkivääri ja sitruunaruoho antavat myskikurpitsakeitolle yllättävää potkua.

Katso kaikki kurpitsakeittoreseptit!

Search