
Lähi-itä
Lähi-idän ruokakulttuuri on täynnä makuja ja mausteita. Lähi-idän alue kattaa Välimeren itärannikon, Persianlahden sekä Arabian niemimaan naapurimaineen. Laajan alueen sisällä onkin useita erillisiä ruokakulttuureja. Lähi-idän yleisiä raaka-aineita ovat oliivit, kasvikset, kikherneet, jogurtit ja yritit.
Esimerkiksi mezet ovat maukas tapa tutustua Lähi-idän keittiöön. Meze-pöytä koostuu erilaisista pienistä suupaloista ja tahnoista, joita voi nauttia pikkusyötävänä tai kokonaisena ateriana. Taboulleh on puolestaan raikas kasvis-bulgursalaatti. Taboullehia nautitaan pääruoan lisäkkeenä tai osana meze-pöytää.
Katso maukkaat Lähi-idän reseptit!
32 reseptiä

Ruispaneroidut munakoisot

Ruokaisa shakshuka

Lammaspelti

AURA hummus

Marokkolaiset mausteiset lihapullat

Nyhtölammas

Munakoiso-jogurttikulho

Pizzarulla

Bataatti-kvinoasalaatti

Kikhernepitat

Mausteiset broileripyörykät

Kurkumalatte

Hatsapuri eli täytetty juustoleipä

Parempi hummus

Kvinoasalaatti

Kibbeh eli mausteinen lammaspyörykkä

Lammas-kaftat & kukkakaalilisäke

Taboulleh

Baklava

Oliivi-kanatagine & mantelicouscous

Paprikaiset pitaleivät & yrtti-labneh

Grahampitaleivät

Pähkinätäytteiset tattariletut

Juureshummus
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?