Siirry sisältöön

Palsternakkareseptit

Palsternakka on porkkanan sukulainen, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Voit käyttää palsternakkaa samalla tavalla kuin porkkanaakin. Palsternakka on väriltään vaalea ja muodoltaan porkkanaa harteikkaampi. Palsternakan maku on puolestaan pähkinäinen ja makea. Makean makuisesta palsternakasta valmistuukin maukkaat keitot, pihvit kuin leivätkin.

Palsternakkaresepteistämme löydät sosekeiton useammassa eri versiossa. Palsternakkaa voit myös käyttää uunijuureksena Hasselbackan tyyliin. Sadonkorjuun aikaan suosittelemme lämpimästi kokeilemaan kasvislettuja. Palsternakka ja purjo sopivat täydellisesti kasvislettuihin. Jos ainainen perunamuusi on alkanut tylsistyttämään, kokeile ihmeessä palsternakkapyreetä liharuokien lisäkkeenä. Palsternakkapyree maistuu paistetun lohen, hirvi- tai paahtopaistin tai lampaanlihan kanssa.

Katso herkulliset palsternakkareseptit!

Search