Siirry sisältöön

Pororeseptit

Porossa on mieto riistan maku, joka taipuu moneen ruokalajiin. Perinteitä arvostavan ruokapöytään sopivat esimerkiksi juustoleipä-porosalaatti, tuhti poropiiras tai juustoinen porokeitto. Tarjoa trendikästä poropizzaa rentojen juhlien herkkuna, tupaantuliaisissa tai illanvietoissa. Pieneen naposteluun tai alkuruoaksi sopivat oivallisesti porosuupala tai pororullat.

Perinteinen poronkäristys lienee pororuokien klassisin muoto, ja monelle se on tärkeä muisto pohjoisen matkasta. Onneksi makumuiston voi toisintaa kokkaamalla ruokaa omassa kotikeittiössä. Ruskistettu pottuvoi on loistolisäke poronkäristykselle. Savuporokeitto on toinen perinteinen porosta valmistettu ateria. Mikä olisikaan ihanampi tapa viettää viileää syysiltaa kuin savuporokeiton tuoksuisessa kodissa?

Milloin söit itse viimeksi porosta tehtyä ruokaa? Katso kaikki Valion herkulliset pororeseptit täältä!

21 reseptiä

Search