Ranska
Ranska tunnetaan viini- ja juustomaana, mutta se on myös tunnettu ruoastaan maailmalla. Ihanat leivokset, maukkaat maalaisruoat ja elegantit ruokalajit ovat ominaisia rankalaisessa keittiössä. Laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet ovat ranskalaisen keittiön ehdottomia kulmakiviä.
Rankalaisessa ruoassa käytetään paljon lihaa, kasviksia ja yrttejä. Monelle tuttuja ranskalaisia herkkuja ovat esimerkiksi ratatouille, patonki, Crème brûlée eli paahtovanukas ja Tarte tatin eli keikauskakku. Ja eihän unohdeta suloisia macaron-leivoksia sekä suolaisia ja makeita galette piirakoita. Perinteisen crème brûléen voit halutessasi maustaa esimerkiksi limellä.
Ranskalaiset suolaiset ruoat voivat olla hyvinkin elegantteja ja hienostuneita, mutta niitäkään ei kotikokin tarvitse säikähtää! Kokeile ratatouillen lisäksi vaikkapa sipulipiirakkaa, kampasimpukoita tai kukkoa viinissä ja hurmaannu ranskalaisista mauista.
Tutustu rankalaisen keittiön makumaailmaan ja löydä suosikkireseptisi!
52 reseptiä
Burgundinpata
Paris Brest
Kuhaa meunière
Sienigalette
Lyonin kanapata
Appelsiini tarte tatin pellillä
Kinuskinen clafoutis eli uunivanukas
Mornay-juustokastike
Crème brûlée -piirakka
Savulohi quiche eli savulohipiiras
Ranskalainen kanapata
Sitruuna-timjamikampasimpukat
Charlotte russe
Kinuski-kanelibrûlée
Appelsiini-rosmariiniankkaa
Persikkapiirakka
Macarons
Kukkoa viinissä
Helppo Oivariini hollandaise
AURA pekoni-viikunagalette
Karitsan paahtopaisti
Marjaclafoutis eli marjainen uunivanukas
Briossisämpylät
Lime crème brûlée
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?