Siirry sisältöön

Sillireseptit

Silli ja uudet perunat – onko parempaa olemassakaan? Silli on tuttu vieras ruokapöydissä niin vappuna, juhannuksena kuin joulunakin, pääsiäistä unohtamatta. Silli on herkullinen ja monipuolinen raaka-aine, sillä siitä voi valmistaa vaikkapa maukkaat alkupalat, salaatin sekä itse pääruoankin.

Lasimestarin silli on tuttu klassikkojen klassikko, mutta myös smetanasilli ja matjessilli ovat rakastettuja makupaloja. Suolainen silliskakku eli sillikakku on oivallinen tarjottava juhlissa. Sillikakun muruisen saaristolaisleipäpohjan päällä on kuohkeaa sillitäytettä ja pinnalla keitetyt kananmunat vihreiden versojen kanssa – tästä herkusta ei voi kieltäytyä! Entä tiesitkö, että hienostunut sillikaviaari valmistuu vaivatta jo 15 minuutissa? Tuo juhlapöytään ripaus luksusta ja hemmottele ystäviäsi sillijäädykkeellä tai valmista arkena maukas sillikastike – sillistä on todellakin moneksi!

Katso kaikki herkulliset sillireseptit ja löydä omat suosikkisi!

Search