Skandinavia
Skandinaavisessa keittiössä maistuvat erilaiset kala-, liha- ja perunaruoat. Perinteisistä Skandinavian maiden ruokakulttuureista koostuva skandinaavinen keittiö perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin, yksinkertaisuuteen ja tuoreisiin makuihin. Skandinaaviseen ruokapiiriin kuuluvat Norjan, Ruotsin, Tanskan lisäksi myös usein Suomi, jolloin puhutaan mieluummin pohjoismaisesta keittiöstä ja ruokakulttuurista. Skandinaavisen ruoan makuja arvostetaan myös maailmalla.
Skandinaavisia suolaisia reseptejä ovat muun muassa kaikkien tuntemat ruotsalaiset lihapullat ja perunamuusi, röstiperunasta tehdyt blinit sekä perinteinen graavilohi. Makeita herkkuja ovat sen sijaan tutut ja turvalliset korvapuustit, rakastettu Ahvenanmaan pannukakku sekä erilaiset marjapiirakat.
Katso alta kaikki herkulliset skandinaaviset reseptit!
60 reseptiä
Leppäsavu kalakeitto
Vegaaninen voileipäkakku
Lohen savustaminen
Röstiblinit
Täytetyt joulupullat
Helppo voitaikinakranssi
Suolainen joulukranssi
Gluteeniton korvapuusti
Korvapuustijäätelö
Helpot kinuskikorvapuustit
Skagen hodari
Vegaaninen pannukakku
Ginigraavattu lohi
Rieskasmörret
AURA Skagen
Hasselbackan juurekset
Raparperi-tuorejuustopiirakka
Ruotsalaiset lihapullat uunissa
Mifu jauhispasteijat
Parsa-basilikavoileipäkakku
Lehtikaalijyvättö
Kiehu perunamuusi
Hasselbackan perunat
Mustaherukkapiirakka
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä?