Siirry sisältöön

Skandinavia

Skandinaavisessa keittiössä maistuvat erilaiset kala-, liha- ja perunaruoat. Perinteisistä Skandinavian maiden ruokakulttuureista koostuva skandinaavinen keittiö perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin, yksinkertaisuuteen ja tuoreisiin makuihin. Skandinaaviseen ruokapiiriin kuuluvat Norjan, Ruotsin, Tanskan lisäksi myös usein Suomi, jolloin puhutaan mieluummin pohjoismaisesta keittiöstä ja ruokakulttuurista. Skandinaavisen ruoan makuja arvostetaan myös maailmalla.

Skandinaavisia suolaisia reseptejä ovat muun muassa kaikkien tuntemat ruotsalaiset lihapullat ja perunamuusi, röstiperunasta tehdyt blinit sekä perinteinen graavilohi. Makeita herkkuja ovat sen sijaan tutut ja turvalliset korvapuustit, rakastettu Ahvenanmaan pannukakku sekä erilaiset marjapiirakat.

Katso alta kaikki herkulliset skandinaaviset reseptit!

60 reseptiä

Search