
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
pientä bliniä
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
3 dl
Valio Gefilus® Kefir juomaa maustamatonTue vatsan hyvinvointia! Valio Gefilus® Kefir on koko perheelle sopiva juotava välipala. Nauti raikas juoma…
- 2 dl tattarijauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa eroteltuina
- 1 dl olutta tai vichyä
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Sienisalaatti
- 150 g suolasieniä
- 1 pieni sipuli
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 100 g kirjolohen mätiä
- 1 punasipuli
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 150 g kylmäsavulohta
- 3 dl Valio Gefilus® Kefir juomaa maustamaton
- 2 dl tattarijauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa eroteltuina
- 1 dl olutta tai vichyä
- 100 g Valio voita
Sienisalaatti
- 150 g suolasieniä
- 1 pieni sipuli
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 100 g kirjolohen mätiä
- 1 punasipuli
- 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
- 150 g kylmäsavulohta
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kefiiri ja tattarijauhot kulhossa. Anna tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä n. 12 h.
- Sekoita taikinaan vehnäjauhot, suola, erotellut keltuaiset ja olut. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.
- Paista blinit molemmin puolin miedolla lämmöllä reilussa voissa blini- tai lettupannussa.
Sienisalaatti
- Liota tai huuhtele sieniä tarvittaessa, mikäli ne ovat liian suolaisia. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Vatkaa crème fraîche kuohkeaksi. Yhdistä ainekset ja mausta pippurilla.
- Tarjoa blinit sienisalaatin kanssa. Tarjoa halutessasi myös mätiä, hienonnettua punasipulia, smetanaa ja kylmäsavulohta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
191 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
9,5 g
Rasva
13,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.