Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Alkuperäinen Valio jouluruukku

Paljon toivottu alkuperäinen Valion jouluruukku vuodelta -92 on vihdoin löytynyt. Tuhannet kiitokset ohjeen lähettäneelle Maijalle! Alkuperäistä reseptikuvaa emme valitettavasti löytäneet, mutta hiukan samankaltaiselta näyttävä ruoka ajakoon asian ennen uuden kuvan syntymistä. Herkullista joulua kaikille!

Alkuperäinen Valio jouluruukku
Alkuperäinen Valio jouluruukku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ kg (500 g) porkkanaa
  • 500 g lanttua
  • 200 g juuriselleriä
  • 2 isoa sipulia
  • ½ rkl suolaa
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl salviaa
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 200 g
    Valio Emmental punaleimaa raastettuna
    Valio Emmental punaleima on voimakas ja aromaattinen emmentaljuusto, jota juustomestarimme ovat kypsyttäneet perinteisellä emmental-reseptillä vähintään…
    Valio Emmental punaleima e350 g

Ohje

  1. Kuori kasvikset ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä suola ja mausteet keskenään.
  2. Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen. Lisää raastettu juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
  3. Lado kasvisviipaleet kerroksittain voideltuun 2 l:n uunin kestävään saviruukkuun tai vuokaan.
  4. Ripottele mausteseosta ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin. Peitä astia kannella tai alumiinifoliolla.
  5. Kypsennä 175 asteessa n. 2 ½ h. Poista kansi tai folio kypsentämisen loppuvaiheessa, jotta pinta saa väriä.
  6. Tarjoa joulukinkun kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search