Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Amerikkalainen suklaa-juus­tokakku

Tämä suklaisen täyteläinen unelma on juustokakkujen parhaimmistoa. Amerikkalainen suklaa-juustokakku sopii moniin herkuttelu- ja juhlahetkiin ja vie takuuvarmasti kielen mennessään.

Amerikkalainen suklaa-juustokakku
Amerikkalainen suklaa-juustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (175 g) Domino-keksejä
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

Koristeluun

  • suklaarouhetta tai -lastuja
  • hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä, paahdettuna

Pohja

  • 1 pkt (175 g) Domino-keksejä
  • 50 g Valio voita sulatettuna

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g taloussuklaata
  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
  • 1¼ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kahvia
  • 3 dl Valio Keittiön kuohukermaa

Koristeluun

  • suklaarouhetta tai -lastuja
  • hasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä, paahdettuna

Ohje

  1. Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille.
  2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
  4. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.
  5. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
  6. Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 376 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 33 g
Rasva 24,8 g
Tyydyttynyt rasva 14,3 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1