
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 700 g kirjolohifileetä
- sitruunaa
Anjovisvoi ja maustenapit
-
100 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 1 prk (125/79 g) anjovisfileetä
- 2 valkosipulinkynttä
Kylmä kapris-oliivikastike
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl kaprista, pieniä
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 5 kivetöntä oliivia
- mustapippuria myllystä
-
½ tl
juoksevaa hunajaaVoit kokeilla myös:
- ½ ml sokeria ripaus
- 700 g kirjolohifileetä
- sitruunaa
Anjovisvoi ja maustenapit
- 100 g Valio Luomu™ voita
- 1 prk (125/79 g) anjovisfileetä
- 2 valkosipulinkynttä
Kylmä kapris-oliivikastike
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
- 2 rkl kaprista, pieniä
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 5 kivetöntä oliivia
- mustapippuria myllystä
- ½ tl juoksevaa hunajaa
Jaa resepti
Ohje
- Valmista ensin anjovisvoi. Soseuta pehmeä, huoneenlämpöinen voi, anjovikset ja valkosipuli sauvasekoittimella. Ota siitä noin neljännes paistamista varten sivuun.
- Tee lopusta anjovisvoista maustenappeja: laita anjovisvoi folion päälle pitkulaiseen muotoon ja sulje rulla karkkimaisesti päistä kiristäen, jolloin se muotoutuu tangoksi. Nosta pakastimeen kohmettumaan, jotta siitä saa leikattua muotonsapitäviä nappeja. Aikaa tulee varata ½ - 2 h, riippuen tangon paksuudesta, foliokerroksista ja pakastimen tehosta.
- Valmista kastike: Hienonna kaprikset, oliivit ja persilja. Yhdistä kaikki dipin ainekset. Jätä jääkaappiin maustamaan.
- Pyyhi kalafilee molemmin puolin talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. (Kalapaloja ei tarvitse välttämättä edes suolata, koska se maustuu anjovisvoissa paistettaessa.)
- Paista kalapalat anjovisvoissa paistinpannulla ensin nahkapuoli alapäin ja käännä. Mausta pippurilla. Nosta päälle anjovisvoitangosta leikattu nappi. Lopun anjovisvoin voi pakastaa tai säilyttää jääkaapissa.
- Tarjoa kala sitruunan, dipin sekä salaatin kanssa. Tarjoa ohessa keitettyjä perunoita.
VINKKI: Rapsakka kalannahka
- Kypsennetystä kalasta nahka irtoaa helposti vetämällä. Paista muutama nahkapala kuumalla pannulla lähes hiillostuneeksi molemmin puolin. Mausta suolalla. Murenna sitä valmiin annoksen / kalapalojen päälle juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
200 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatti
1,8 g
Rasva
15,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.