Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Annan hedelmäpiirakka

Luumupiirakka kuorrutetaan mehevällä muruseoksella. Tuoreet luumut pehmentyvät uunin lämmössä ihanasti. Piirakkaresepti on helposti muokattavissa erilaisilla täytteillä.  

Annan hedelmäpiirakka
Annan hedelmäpiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 800 g tuoreita, kypsiä luumuja

Muruseos

  • 75 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Tarjoiluun

Pohja

  • 2 dl Valio Keittiön kevytkermaa
  • ½ pkt (à 50 g) hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ¾ dl sokeria
  • 50 g Valio voita
  • 4½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 800 g tuoreita, kypsiä luumuja

Muruseos

  • 75 g Valio voita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Tarjoiluun

  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Ohje

  1. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, sulatettu voi ja jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla.
  2. Taputtele tai kauli taikina uunipannun pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle (n. 32 x 44 cm). Anna kohota liinan alla.
  3. Poista luumuista kivet ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado luumuviipaleet pohjalle. Nypi pehmeän voin joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja jauhot. Ripota muruseos luumuviipaleille.
  4. Paista 200 asteessa 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

MUUNNOKSIA

  1. Omena-puolukkapiirakka: Käytä luumujen tilalla omena-puolukkasosetta. Ripota päälle muruseos.
  2. Raparperi/karviaispiirakka: Korvaa luumut raparperi- tai karviaishillokkeella.Keitä seosta kunnes se pehmiää. Poista kanelitanko. Levitä jäähtyneenä kohonneelle pohjalle. Ripota päälle muruseos.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 33,1 g
Rasva 7,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1