
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
1 h 25 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
2 dl
Valio Keittiön kevytkermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- ½ tl suolaa
- ¾ dl sokeria
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 800 g tuoreita, kypsiä luumuja
Muruseos
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
Tarjoiluun
-
Valio Vanilla™ vaniljakastikettaValio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
Pohja
- 2 dl Valio Keittiön kevytkermaa
- ½ pkt (à 50 g) hiivaa
- ½ tl suolaa
- ¾ dl sokeria
- 50 g Valio voita
- 4½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 800 g tuoreita, kypsiä luumuja
Muruseos
- 75 g Valio voita
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
Tarjoiluun
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, sulatettu voi ja jauhot. Anna taikinan kohota liinan alla.
- Taputtele tai kauli taikina uunipannun pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle (n. 32 x 44 cm). Anna kohota liinan alla.
- Poista luumuista kivet ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado luumuviipaleet pohjalle. Nypi pehmeän voin joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja jauhot. Ripota muruseos luumuviipaleille.
- Paista 200 asteessa 25 min. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
MUUNNOKSIA
- Omena-puolukkapiirakka: Käytä luumujen tilalla omena-puolukkasosetta. Ripota päälle muruseos.
- Raparperi/karviaispiirakka: Korvaa luumut raparperi- tai karviaishillokkeella.Keitä seosta kunnes se pehmiää. Poista kanelitanko. Levitä jäähtyneenä kohonneelle pohjalle. Ripota päälle muruseos.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
220 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
33,1 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,1 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.