Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPerunasosevoitaikina
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunasosejauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl kylmää vettä
Täyte
- 1 ruukku rucolaa
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
- 1 prk (190 g) latva-artisokkaa persiljamarinadissa
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
-
½ pussia (à 150 g)
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3 kananmunaa
- ½ dl pinjansiemeniä
Pinnalle
- 0 kg kirsikkatomaatteja
- 0 kg rucolaa
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa monitoimikoneen kulhoon pohjataikinan kuivat aineet. Käynnistä kone hetkeksi. Lisää jauhojen päälle jääkaappikylmä, kuutioitu voi. Käytä konetta kunnes seoksesta tulee murumainen. Lisää vesi ja anna koneen käydä juuri sen aikaa, että taikina sekoittuu.
- Taputtele taikina heti jauhotetulla kädellä voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 29 cm) pohjalle ja reunoille.
- Hienonna 3/4 rucolasta (jätä 1/4 koristeeksi pinnalle) ja ripota taikinapohjalle. Valuta juustokuutiot ja hienonna haarukalla. Levitä juusto, paloitellut latva-artisokat ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit taikinapohjalle. Ripota päälle juustoraaste.
- Sekoita kerma, maito ja munat. Kaada seos vuokaan. Ripota päälle pinjansiemenet.
- Paista 200 asteessa uunin ala/keskiosassan. 30 min.
- Lisää tarjolle tuotaessa piiraan päälle rucolaa ja puolitettuja kirsikkatomaatteja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
190 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatti
13,3 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
5,8 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kirsikkatomaatteja
- rucolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.