Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
-
¼ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Kiisseli
-
2 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 keltuaista
- ½ dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 0 kg appelsiinin kuorta raastettuna
Päälle
- 2 valkuaista
- ¾ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (ø 23 cm).
- Paista torttupohja 200 asteessa n. 12 min uunin ala/keskiosassa. Anna pohjan jäähtyä.
- Sekoita kattilassa kiisselin ainekset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes sakenee. Älä keitä. Jäähdytä kiisseli.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes marenkiseos on kiinteää ja kiiltävää.
- Kaada kiisseli torttupohjan päälle. Lusikoi pinnalle marenkivaahto, tee marenkiin lusikalla kauniita huippuja.
- Kypsennä torttua vielä 225 asteessa kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea, n. 3 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
299 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
31,9 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- appelsiinin kuorta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.