Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
-
¼ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Kiisseli
-
2 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 keltuaista
- ½ dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 0 kg appelsiinin kuorta raastettuna
Päälle
- 2 valkuaista
- ¾ dl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (ø 23 cm).
- Paista torttupohja 200 asteessa n. 12 min uunin ala/keskiosassa. Anna pohjan jäähtyä.
- Sekoita kattilassa kiisselin ainekset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes sakenee. Älä keitä. Jäähdytä kiisseli.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä. Vatkaa kunnes marenkiseos on kiinteää ja kiiltävää.
- Kaada kiisseli torttupohjan päälle. Lusikoi pinnalle marenkivaahto, tee marenkiin lusikalla kauniita huippuja.
- Kypsennä torttua vielä 225 asteessa kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea, n. 3 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
299 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
31,9 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- appelsiinin kuorta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.