Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 13 min
Yhteensä
1 h 38 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1-1½ rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1½ dl sokeria
- 1 pala (50 g) hiivaa
-
5 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 kananmuna
- 13 dl vehnäjauhoja
Täyte
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1 kananmuna
- 1 rkl ohratärkkelystä tai perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sokeria
- 1 prk (n. 230 g) appelsiinimarmeladia
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Lisää kardemumma, suola ja sokeri lämpimän voin joukkoon.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna sekä osa jauhoista maidon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi-mausteseos ja loput jauhot taikinan joukkoon. Alusta taikina kimmoisaksi
- Anna kohota 30 min leivinliinan alla.
- Valmista täyte. Lisää tuorejuuston joukkoon muut täytteen aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Kauli kohonnut taikina kahdeksi noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä kummankin levyn päälle 1/3 täytteestä. Jätä levyjen yläosasta 3 cm täyttämättä, jotta täyte ei pursua ulos. Kääri levyt rullalle ja leikkaa noin 3 cm:n paloihin.
- Nosta palat isoihin amerikanmuffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin syvennyksiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota liinalla peitettyinä n. 30 min. Voitele munalla. Jaa loppu täyte pullien päälle.
- Paista 200 asteessa 13 - 15 min. Koristele jäähtyneinä halutessasi tomusokerilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
256 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
39,6 g
Rasva
7,1 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.