Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Appelsiini-rahkakierrepullat

Raikkaan keväinen rahkatäyte maistuu ihanalle näiden appelsiini-rahkakierrepullien välissä.

Appelsiini-rahkakierrepullat
Appelsiini-rahkakierrepullat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1-1½ rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • 13 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl ohratärkkelystä tai perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 1 prk (n. 230 g) appelsiinimarmeladia

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää kardemumma, suola ja sokeri lämpimän voin joukkoon.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna sekä osa jauhoista maidon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi-mausteseos ja loput jauhot taikinan joukkoon. Alusta taikina kimmoisaksi
  3. Anna kohota 30 min leivinliinan alla.
  4. Valmista täyte. Lisää tuorejuuston joukkoon muut täytteen aineet. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kauli kohonnut taikina kahdeksi noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä kummankin levyn päälle 1/3 täytteestä. Jätä levyjen yläosasta 3 cm täyttämättä, jotta täyte ei pursua ulos. Kääri levyt rullalle ja leikkaa noin 3 cm:n paloihin.
  6. Nosta palat isoihin amerikanmuffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin syvennyksiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota liinalla peitettyinä n. 30 min. Voitele munalla. Jaa loppu täyte pullien päälle.
  7. Paista 200 asteessa 13 - 15 min. Koristele jäähtyneinä halutessasi tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 256 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 39,6 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search