Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 35 min
Yhteensä
2 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pullaa + 1 iso pulla
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPullataikina
- 50 g hiivaa
-
5 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 16 dl vehnäjauhoja
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 1½ dl tomusokeria
- 1 tl appelsiinin kuorta
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Päälle
- 0 kg mantelilastuja
Sokerivesikuorrutus
- 3 dl tomusokeria
-
2-3 rkl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 0 kg appelsiinin kuorta tai keltaista elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen mehuun. Lisää munat, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Leikkaa pinnoitetun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperista pala ja voitele reunat
- Notkista tuorejuusto sekoittamalla. Siivilöi tomusokeri sekaan. Lisää hyvin pestyn, hienoksi raastetun appelsiinin kuori.
ISO APPELSIINIPULLA
- Jaa taikina 3 osaan. Kauli 50 cm leveä ja 28 cm korkea levy. Levitä sille 1/3 täytteestä, jätä yläreunasta 5 cm ilman täytettä. Rullaa pitkältä sivulta. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa rulla n. 14 osaan. Aseta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin.
PIENET APPELSIINIPULLAT
- Valmista lopuista kahdesta taikinapalasta pieniä appelsiinipullia. Valmista rullat kuten edellä. Leikkaa n. 15 osaan / rulla. Siirrä pullat muffinivuokiin.
- Kohota pullat hyvin liinan alla vedottomassa paikassa. Voitele munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista iso vuokapulla 175 asteessa n. 30 min, kunnes pulla on kauniin värinen ja kypsä. Irrota vuoasta vähän jäähtyneenä. Pikkupullat: 225 astetta n. 9 min.
- Sokerivesikuorrutus: sekoita tomusokeriin mehua vähitellen kunnes kuorrutus on sopivan notkeaa. Värjää kuorrutus appelsiininkuoriraasteella tai pariin vesitippaan sekoitetulla elintarvikevärillä. Valuta kuorrutusta haarukalla jäähtyneiden pullien pintaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
300 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
50,8 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- mantelilastuja
- appelsiinin kuorta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.