Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Aprikoosi cheesecake

Erilaiset juustokakut ovat suosiossa. Tämä kakku hyydytetään uunissa paistamalla, ja sen täytteessä on käytetty maitorahkaa ja tuorejuustoa.

Aprikoosi cheesecake
Aprikoosi cheesecake

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 1 rasia (500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 rasiaa (á 200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 5 kananmunaa
  • 1 tlk (420/240 g) säilykeaprikoosia

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksijauhe ja sulatettu voi. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat.
  2. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille n. 3/4 korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet aprikooseja lukuunottamatta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Jaa aprikoosin puolikkaat pohjalle. Kaada täyte vuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25 min. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista kypsäksi, 25 - 35 min. Jos pinta alkaa ruskistua, peitä leivinpaperilla.
  5. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Vinkki

Voit halutessasi korvata laktoosittomat tuotteet tavallisilla vastaavilla tuotteilla

Tarjoa juustokakun kanssa halutessasi marjakastiketta. Soseuta n. 8 dl marjoja. Puserra sose siivilän läpi. Mausta sokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 23,1 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search