Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl sokeria
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 kananmuna
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Väliin
- 1½ dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
Täyte
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
-
75 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 120 g (3 dl) mantelijauhetta
Päälle
- ½ dl mantelilastuja
Tarjoiluun
-
0 kg
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita monitoimikoneessa pohjan kuivat aineet. Lisää jääkaappikylmä voi paloiteltuna ja anna koneen käydä kunnes seos on murumainen. Lisää muna ja maito. Pyöräytä nopeasti sekaisin, ettei taikina sitkisty. (Voit valmistaa taikinan myös käsin.)
- Varaa 32 x 22 cm:n vuoka ja vähän isomman kokoinen leivinpaperi. Taputtele tai kauli taikina levyksi leivinpaperilla, jonka alla on märkä pyyhe liukumista estämässä. Siirrä levy leivinpapereineen vuokaan. Taikinan tulee nousta 2 - 3 cm vuoan reunoille.
- Sivele pohjalle aprikoosimarmeladi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja mantelijauhe. Kaada seos marmeladin päälle pohjalle. Ripottele päälle mantelilastut.
- Paista 175 asteessa n. 25 min. Paloittele jäähtyneenä.
- Tarjoile lisänä löysäksi vaahdoksi vatkattua (kevyesti sokeroitua) kermavaahtoa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
381 kcal
Proteiini
8,9 g
Hiilihydraatti
32,9 g
Rasva
23,2 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Keittiön kuohukermaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.