Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 12 min
Yhteensä
1 h 37 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
5 dl
Valio rasvatonta piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl siirappia
- 1 pussi (200 g) kuivattuja aprikooseja
- 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
- 7 dl vehnäjauhoja
- 5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi. Suikaloi aprikoosit ja lisää rouhittujen pähkinöiden kanssa joukkoon. Alusta jauhot taikinaan sekä lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä.
- Jaa taikina n. 35 palaan. Leivo taikinapaloista säikeet ja kierrä solmuiksi. Kohota leivinliinalla peitettynä.
- Kypsennä 225 asteessa 10 - 12 min. Tarjoa juustojen tai salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
258 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
42,6 g
Rasva
5,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
3,6 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.