Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Aprikoosi-rahkapiirakka

Voitaikinapohjainen rahkapiirakka on nopea ja helppo valmistaa. Tuoreet aprikoosit karamellisoidaan kevyesti rosmariinilla maustetussa siirapissa, mikä antaa tälle piirakalle herkullisen maun. Jos tuoreita aprikooseja ei ole saatavilla, piirakan voi hyvin tehdä myös säilykeaprikooseista.

Aprikoosi-rahkapiirakka
Aprikoosi-rahkapiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g voitaikinaa

Täyte

  • 500 g aprikoosia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 vartta tuoretta rosmariinia
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg fariinisokeria

Ohje

  1. Kauli sulanut voitaikina irtopohjaisen suorakaiteen (15 x 25 cm) tai pyöreän (Ø 26 cm) piirakkavuoan kokoiseksi. Pistele taikinan keskiosa haarukalla. Voitele reunat munalla ja ripottele päälle fariinisokeria. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 225 asteessa n. 15 min, kunnes se on lähes kypsä.
  2. Pese ja puolita aprikoosit, poista kivet.
  3. Sulata isossa paistinpannussa voi ja fariinisokeri. Lisää pannulle muutama rosmariinin oksa sekä aprikoosit. Paista muutama min, kunnes voi-fariiniseos on muuttunut paksuksi siirapiksi.
  4. Levitä rahka esipaistetun pohjan päälle, jätä n. 1,5 cm reunoista tyhjäksi. Nostele pinnalle aprikoosit pyöreä puoli ylöspäin, valuta niiden päälle loppu siirappi pannusta. Laita halutessasi rosmariinioksat piirakan pinnalle.
  5. Paista vielä uunin keskiosassa 10 min.

Vinkki

Mikäli tuoreita aprikooseja ei ole saatavilla, voit korvata ne säilykeaprikooseilla.

Puuvartinen rosmariini on huomattavasti voimakkaampaa kuin ruukussa myytävä hennompi rosmariini. Ohjeessa on käytetty puuvartista rosmariinia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 194 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 17,9 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • fariinisokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search