Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Aprikoosi-valkosuklaakakku

Pehmeän makuinen kakku kevään juhliin ilahduttaa pirteällä ulkonäöllään.

Aprikoosi-valkosuklaakakku
Aprikoosi-valkosuklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 pkt (195 g) Muro-keksejä
  • 75 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 1½ tlk (à 420/240 g) säilykeaprikoosia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl limettimehua
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl aprikoosilikööriä tai mantelilikööriä
  • 1 dl (65 g) valkosuklaata rouhittuna
  • 8 liivatelehteä
  • 4 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 rkl
    Valio 3 hedelmän mehua
    Valio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
    Valio 3 hedelmän mehu 1 l (rypäle, appelsiini, passiohedelmä)

Koristeluun

  • ½ tlk (à 420/240 g) säilykeaprikoosia
  • ½ dl paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm) pohjan kokoisen leivinpaperin päälle.
  2. Valuta aprikooseista liemi pois. Soseuta 1 1/2 tlk aprikooseja esim. monitoimikoneessa, säästä 1/2 tlk (n. 8 aprikoosinpuolikasta) kakun koristeeksi. Lisää soseeseen vaniljasokeri, limettimehu, maitorahka, sokeri, likööri ja valkosuklaarouhe
  3. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne mehuun. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen aprikoosi-rahkaseokseen. Lisää joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä ja anna hyytyä vähintään 5 t tai yön yli
  4. Koristelu: Leikkaa aprikoosinpuolikkaat viipaleiksi ja asettele kakulle. Koristele mantelilastuilla

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 261 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 24,6 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search