Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Arabialainen maustekakku

Arabialainen maustekakku on mausteita pullollaan. Se sopii erityisesti kahvin seuraksi.

Arabialainen maustekakku
Arabialainen maustekakku

Ainesosat

viipaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • 50 g (1 dl) mantelirouhetta
  • 2 dl
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kevytkerma 2 dl UHT laktoositon

Kuorrutus

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kerma vuorotellen.
  2. Kaada taikina 1,8 l:n voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 t tai kunnes kypsä. Pietä tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla paiston loppupuolella.
  3. Mittaa kuorrutuksen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen n. 15 min. Kaada kuorrutus kakulle hieman jäähtyneenä. Ripottele pinnalle halutessasi manteli- tai pähkinärouhetta.

Vinkki

Voit tehdä kakun myös ilman kuorrutusta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 341 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 40 g
Rasva 17,2 g
Tyydyttynyt rasva 8,5 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search