Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¼ pkt (à 50 g) hiivaa
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
Maa-artisokkakastike
- 200 g maa-artisokkaa
-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 vartta timjamia
- ¼ tl suolaa
- 1 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
Täytteet
-
1 dl (50 g)
Valio Emmental punaleima raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 2 keitettyä perunaa
- 100 g latva-artisokkaa persiljamarinadissa
- 1 sipuli
- ½ dl pinjansiemeniä
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- ½ tl mustapippuria
- 2 rkl timjamia
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Valmista sillä aikaa maa-artisokkakastike: Kuori maa-artisokat. Paloittele. Laita kattilaan ne sekä maito ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min, kunnes artisokat ovat pehmenneet. Poista timjaminoksat. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja balsamietikalla.
- Taputtele taikina öljytyin käsin leivinpaperille uunipellille.
- Levitä pohjalle maa-artisokkakastike. Ripottele päälle juustoraaste. Viipaloi perunat ja sipuli ja puolita latva-artisokat. Asettele ne ja pinjansiemenet juustoraasteen päälle.
- Paista uunin alaosassa alalämmöllä 225 asteessa 15 min.
- Mausta smetana pippurilla ja hienonnetulla timjamilla. Lusikoi paistetun pizzan päälle smetanaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
154 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
17,2 g
Rasva
6,7 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.