Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA hernesosekeitto

Hieman modernimpi hernekeitto valmistuu nopeasti pakasteherneistä ja se maustetaan AURA juustolla.

AURA hernesosekeitto
AURA hernesosekeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g pakasteherneitä
  • 1 iso sipuli
  • 8 dl kanalientä tai kasvislientä
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 2½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl meiramia

Tarjoiluun


Ohje

  1. Lisää herneet ja hienonnettu sipuli kiehuvaan liemeen. Anna kiehua alhaisella lämmöllä 10 min.
  2. Lisää AURA muru ja soseuta keitto. Lisää vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama min. Mausta hienonnetulla meiramilla.
  3. Tarjoa keiton kanssa vaaleasta leivästä leikattuja, uunissa tai paistinpannussa vaalean ruskeiksi ja rapeiksi paahdettuja leipäkuutioita sekä crème fraîchea

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 54 kcal
Proteiini 2,8 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 3,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Keittiön crème fraîchea
  • krutonkeja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search