Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA kinkkupiirakka filopohjalla

Kinkkupiirakka on monien valinta illanistujaisten tai juhlien tarjottavaksi, eikä suotta! Hyvä kinkkupiirakka ei petä koskaan. Tämän kinkkupiirakan täytteessä maistuu perinteiset maut, mutta taikinan korvaa filotaikinalevyt, joilla saat piirakkaan rapean ja kauniin reunan.

AURA kinkkupiirakka filopohjalla
AURA kinkkupiirakka filopohjalla

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • ½ pkt (à 450 g) filotaikinalevyjä (pakaste, esim. Kanaki)
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Täyte

  • 1 sipuli
  • 1-2 rkl (15 g)
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 350 g palvikinkkua
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 3 kananmuna
  • 2 prk (à 150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Ohje

  1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan, n. 2 t. Valmista sillä aikaa täyte.
  2. Hienonna sipulit. Kuullota pannulla voissa.
  3. Hienonna kinkku ja lisää pannulle. Mausta seos pippurilla. Nosta pannu levyltä.
  4. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää AURA, crème fraîche ja kinkku-sipuliseos.
  5. Sulata voi. Nosta filotaikinalevyt leivinpaperiarkin päälle työpöydälle. Leikkaa reunasta n. 8 cm:n suikale pois siten, että levystä tulee neliö.
  6. Voitele yhden levyn pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle lomittain toinen filolevy. Voitele. Toista tämä, kunnes kaikki levyt ovat päällekkäin.
  7. Siirrä levyt yhdessä leivinpaperin kanssa (tai ilman) pyöreään Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan.
  8. Kaada täyte vuokaan.
  9. Paista 175 asteessa alatasolla n. 45 min.
  10. Tarjoa hieman jäähtyneenä tai haaleana raikkaan salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 245 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 11 g
Rasva 18,3 g
Tyydyttynyt rasva 9,8 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search