Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA kinuskitäy­tekakku

Katselin kaupassa ranskalaista Morbier juustoa ja sen sisällä kulkevaa kauniin sinistä tuhkaraitaa. Siitä se ajatus sitten lähti. Raikas päärynäinen täyte, jonka sisällä kulkee suolainen AURA raita kahden mehevän suklaabrowniepohjan välissä. Koko komeus kuorrutetaan ihanan makealla kinuskilla ja viimeistellään suolakiteillä. Joskus enemmän on enemmän.

AURA kinuskitäytekakku
AURA kinuskitäytekakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g taloussuklaata
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täytteet

Pinnalle

  • 1⅓ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1⅓ dl fariinisokeria
  • sormisuolaa

Pohja

  • 100 g taloussuklaata
  • 100 g Valio voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täytteet

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
  • 1 dl päärynähilloa
  • 1 pkt (170 g) Valio AURA® juustoa

Pinnalle

  • 1⅓ dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1⅓ dl fariinisokeria
  • sormisuolaa

Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Käytä niin tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
  3. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 - 22 cm). Voit myös voidella ja jauhottaa vuoat.
  4. Paista 175 asteessa 20 min. Anna jäähtyä.
  5. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja hillo.
  6. Kuumenna pieni määrä vettä (n. 2 rkl) kahvikupissa mikrossa. Sulata kuivaksi puristetut liivatteet veteen. Sekoita ja kaada seos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
  7. Hienonna AURA mahdollisimman hienoksi muruksi.
  8. Lusikoi n. puolet rahkavaahdosta toiseen vuokaan pohjan päälle. Levitä AURA vaahdon päälle tasaisesti, säästä hiukan kakun koristeluun.
  9. Lusikoi loppu rahkavaahto vuokaan ja nosta päälle toinen kakkupohja. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 h tai mieluiten yön yli.
  10. Keitä kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa 8 - 10 min. Kinuski on sopivaa, kun tiputat sitä kylmällä vedellä täytettyyn vesilasiin ja kinuski pysyy kasassa lasin pohjalla. Kaada hiukan jäähtyneenä kakun päälle. Viimeistele sormisuolalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 311 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 30,9 g
Rasva 17,9 g
Tyydyttynyt rasva 10,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1