Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA lohi ja yrttimuusi

Helppo arkivuoka syntyy lohesta, pakasteperunasoseesta ja AURA juustosta. Ainekset kootaan vuokaan raakoina ja uuni hoitaa loput. Ihanan helppoa ja nopeaa!

AURA lohi ja yrttimuusi
AURA lohi ja yrttimuusi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 400 g pakasteperunamuusiaineksia, esim. Oolannin
  • ripaus kuivattua oreganoa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 2 dl vettä
  • 500 g lohifileetä annospaloina
  • 1 tl suolaa
  • 1 palsternakka
  • ½ pkt (à 170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn

  • 0 kg tilliä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) Oivariini rasvalla.
  3. Lisää vuokaan perunasoseainekset, ripaus oreganoa, ruokakerma ja vesi.
  4. Leikkaa lohifileet nahattomiksi annospaloiksi ja asettele vuokaan muusin päälle. Mausta suolalla.
  5. Kuori palsternakka ja suikaloi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi lastuiksi. Lisää palsternakkalastut vuokaan.
  6. Paloittele AURA ja asettele juustoa lohipalojen pinnoille. Valuta pintaan hunajaa ja rouhi mustapippuria myllystä.
  7. Paista 225 asteessa n. 20 min. Viimeistele tuoreella tillillä ennen tarjoilua.

Vinkki

Halutessasi peitä kelmulla ennen paistoa ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Paista ennen ruokailua.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 139 kcal
Proteiini 7,7 g
Hiilihydraatti 6,5 g
Rasva 8,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kuivattua oreganoa
  • mustapippuria myllystä
  • tilliä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search