
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 dl sokeria
- 1 valkuainen
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 keltuainen
- 45 g (1 dl) hassel- tai saksanpähkinärouhetta
Täyte
- 350-400 g tuoreita luumuja
- 100 g valkosuklaata
-
1 pkt (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
-
1½ dl
kirsikkahilloaVoit kokeilla myös:
- 1½ dl omena- tai aprikoosihilloa
- 2 rkl korppujauhoja
- 100 g karhunvatukoita
- 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 dl sokeria
- 1 valkuainen
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 keltuainen
- 45 g (1 dl) hassel- tai saksanpähkinärouhetta
Täyte
- 350-400 g tuoreita luumuja
- 100 g valkosuklaata
- 1 pkt (170 g) Valio AURA® juustoa
- 1½ dl kirsikkahilloa
- 2 rkl korppujauhoja
- 100 g karhunvatukoita
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita Oivariini, sokeri ja valkuainen. Lisää vehnäjauho-leivinjauhoseos ja sekoita sen verran, että saat tasaisen taikinan.
- Levitä taikina piirakkavuoan (Ø 25 - 26 cm) pohjalle ja reunoille 2 cm:n korkeudelle.
- Riko keltuaisen rakenne. Voitele piirakkapohja keltuaisella. Ripottele päälle pähkinärouhe. Nosta jääkaappiin n. 30 min. Valmistele sillä välin täyte.
- Pese luumut, halkaise ja poista kivet.
- Rouhi valkosuklaa hyvin karkeasti. Viipaloi AURA.
- Levitä hillo tekeytyneelle piirakkapohjalle. Ripottele päälle korppujauho.
- Lisää luumut väljästi halkaistu puoli alaspäin. Levitä AURA palat luumujen välisiin rakoihin. Ripottele päälle valkosuklaa ja karhunvatukat.
- Kypsennä uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 35 min.
- Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
281 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
27,9 g
Rasva
15,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
2,2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.