Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA päärynäkorit

Valmista muffinipellillä suloisia pieniä leivoksia. Täytä taikinakorit päärynällä ja AURA juustolla. Nämä herkut voi myös pakastaa.

AURA päärynäkorit
AURA päärynäkorit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 tlk säilykepäärynää
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Voiteluun ja pinnalle

  • 0 kg kananmunaa
  • 0 kg unikonsiemeniä

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voiseokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.
  2. Erota taikinasta 1/4. Jaa isompi osa taikinasta 24 osaan ja pyöritä palloiksi. Painele taikinapallot kahden muffinipellin voideltuihin syvennyksiin pohjalle ja noin puoleen väliin reunoille
  3. Kuutioi valutetut päärynät. Jaa ensin AURA tasan jokaiselle leivonnaiselle ja lisää päärynäkuutiot päälle.
  4. Kauli pienempi taikinalevy ja ota pienellä muotilla esim. tähti- tai sydänkuvioita. Aseta kuviot jokaiselle leivonnaiselle. Kuvioiden sijasta voit halutessasi leikata taikinasuikaleita ja asettaa kaksi suikaletta ristikkäin jokaisen leivonnaisen päälle.
  5. Voitele ja ripota päälle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 15 min. Nosta hieman jäähtyneet leivonnaiset varoen pois vuoista.
  6. Tarjoa Valio glögin kanssa.

AURA päärynähyrrät

  1. Kauli taikinasta kaksi n. 20 x 30 cm:n kokoista levyä. Levitä kummallekin levylle puolet AURA murusta ja puolet päärynäkuutioista. Jätä pari senttimetriä taikinalevyn yläreunasta ilman täytettä. Voitele levyn yläreuna munalla. Kääri levyt kuten kääretorttu. Nipistele saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa kumpikin rulla 16 osaan terävällä sahalaitaisella veitsellä. Aseta leivonnaiset uunipellille leivinpaperille leikkauspinta alaspäin. Voitele ja paista kuten edellä.

Vinkki

AURA päärynäkorit voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 343 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 24,4 g
Rasva 23,4 g
Tyydyttynyt rasva 13,6 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • unikonsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search