Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 tlk säilykepäärynää
-
1 pussi (150 g)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Voiteluun ja pinnalle
- 0 kg kananmunaa
- 0 kg unikonsiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita voiseokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia.
- Erota taikinasta 1/4. Jaa isompi osa taikinasta 24 osaan ja pyöritä palloiksi. Painele taikinapallot kahden muffinipellin voideltuihin syvennyksiin pohjalle ja noin puoleen väliin reunoille
- Kuutioi valutetut päärynät. Jaa ensin AURA tasan jokaiselle leivonnaiselle ja lisää päärynäkuutiot päälle.
- Kauli pienempi taikinalevy ja ota pienellä muotilla esim. tähti- tai sydänkuvioita. Aseta kuviot jokaiselle leivonnaiselle. Kuvioiden sijasta voit halutessasi leikata taikinasuikaleita ja asettaa kaksi suikaletta ristikkäin jokaisen leivonnaisen päälle.
- Voitele ja ripota päälle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 15 min. Nosta hieman jäähtyneet leivonnaiset varoen pois vuoista.
- Tarjoa Valio glögin kanssa.
AURA päärynähyrrät
- Kauli taikinasta kaksi n. 20 x 30 cm:n kokoista levyä. Levitä kummallekin levylle puolet AURA murusta ja puolet päärynäkuutioista. Jätä pari senttimetriä taikinalevyn yläreunasta ilman täytettä. Voitele levyn yläreuna munalla. Kääri levyt kuten kääretorttu. Nipistele saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa kumpikin rulla 16 osaan terävällä sahalaitaisella veitsellä. Aseta leivonnaiset uunipellille leivinpaperille leikkauspinta alaspäin. Voitele ja paista kuten edellä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
343 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
24,4 g
Rasva
23,4 g
Tyydyttynyt rasva
13,6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- unikonsiemeniä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.