Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3.75
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vehnäleseitä
- ½ tl suolaa
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 300 g parsakaalia
- 1 pkt (140-170 g) pekonia
- 2-3 (200 g) sipulia
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1¼ dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 pkt (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- 1 tl basilikaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
Pinnalle
- 2 rkl pinjansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa huoneenlämpöinen voi ja taikinan kuivat aineet kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikinaksi.
- Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Huuhtele parsakaali. Leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi. Käytä myös parsakaalin varsi kuorittuna ja pieniksi paloiksi leikattuna.
- Keitä parsakaalipaloja suolalla maustetussa vedessä 3 - 4 min. Valuta.
- Hienonna pekoni ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
- Ruskista pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipuli ja paista hetki, kunnes sipuli hieman pehmenee. Nosta pannu liedeltä, lisää joukkoon crème fraîche, ruokakerma ja mausteet.
- Levitä ensin 2/3 parsakaalista piirakkapohjalle ja sitten viipaloitu AURA. Valuta pannusta pekoninen täyte päälle ja painele vielä pinnalle loput parsakaalit.
- Ripota päälle pinjansiemenet.
- Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
227 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
11,2 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
8,9 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.