Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA patapaisti

Muheva patapaisti on syksyn ja talven klassikkoruoka. Täyteläinen pata maustetaan AURA juustolla ja sienillä, eikä muuta sitten tarvitakaan.

AURA patapaisti
AURA patapaisti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg hirven tai naudan paistia
  • 45 g
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 2-3  sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g (1 l) esikäsiteltyjä metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 4 dl vettä
  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 pkt (170 g)
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 kg hirven tai naudan paistia
  • 45 g Valio Luomu™ voita
  • 2-3  sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g (1 l) esikäsiteltyjä metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 4 dl vettä
  • 2 dl Valio Luomu™ kuohukermaa
  • 1 pkt (170 g) Valio AURA® juustoa

Ohje

  1. Kuutioi paisti reiluiksi paloiksi. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla voissa ja siirrä ne sitä mukaa liemineen pataan.
  2. Paista lohkotut sipulit ja esikäsitellyt sienet. Lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää tomattipyree ja vesi.
  4. Kypsennä uunissa 150 asteessa lihan mureudesta riippuen n. 3 - 4 tuntia.
  5. Lisää lopuksi kerma ja AURA. Kuumenna.
  6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal
Proteiini 13 g
Hiilihydraatti 1,1 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1