Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 2½ dl vettä
- 3½ dl ruissihtijauhoja
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
Täyte
-
1 l
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 dl puuroriisiä
-
2 pussia (à 150 g)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- ¼ tl valkopippuria
- ½ tl suolaa
Voiteluun
-
2 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita taikinan ainekset keskenään. Muovaa taikina palloksi, kääri kelmuun ja laita viileään täytteen valmistamisen ajaksi.
- Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon riisi tai hirssisuurimot. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä 25 min. Lisää melkein jäähtyneeseen puuroon AURA muru. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.
- Leivo taikinasta jauhotetulla leivinalustalla pitkä tanko. Leikkaa tanko neljään palaan ja palat kymmeneen osaan. Peitä palat kelmulla, ettei taikina kuivu. Kauli taikinapalat esim. piirakkapulikalla pyöreiksi pohjiksi kaikki kerrallaan. Lado pohjat päällekkäin, ripottele ruissihtijauhoa väliin. Jaa n. 1/2 dl täytettä jokaiselle pohjalle ja nipistele reunat joko karjalanpiirakan muotoon tai pyöreiksi.
- Paista 250 asteessa n. 10 min. Lämmitä maito ja sulata voi maidon joukkoon. Voitele valmiit piiraat seoksella.
- Lado piiraat isolle vadille limittäin, peitä leivinpaperilla ja leivinliinoilla, että piiraat pehmenevät. Lado jäähtyneinä kannelliseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Lämmitä piiraat uunissa ennen tarjoilua. Tarjoa voin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
162 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
18,5 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.