Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA piirakat

Karjalanpiirakat taipuvat moneksi. Tässä ohjeessa riisipuuroon sekoitettu AURA juusto antaa piirakoille ihanaa makua.

AURA piirakat
AURA piirakat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2½ dl vettä
  • 3½ dl ruissihtijauhoja
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 1 l
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 dl puuroriisiä
  • 2 pussia (à 150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • ¼ tl valkopippuria
  • ½ tl suolaa

Voiteluun

  • 2 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Muovaa taikina palloksi, kääri kelmuun ja laita viileään täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja lisää joukkoon riisi tai hirssisuurimot. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä 25 min. Lisää melkein jäähtyneeseen puuroon AURA muru. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  3. Leivo taikinasta jauhotetulla leivinalustalla pitkä tanko. Leikkaa tanko neljään palaan ja palat kymmeneen osaan. Peitä palat kelmulla, ettei taikina kuivu. Kauli taikinapalat esim. piirakkapulikalla pyöreiksi pohjiksi kaikki kerrallaan. Lado pohjat päällekkäin, ripottele ruissihtijauhoa väliin. Jaa n. 1/2 dl täytettä jokaiselle pohjalle ja nipistele reunat joko karjalanpiirakan muotoon tai pyöreiksi.
  4. Paista 250 asteessa n. 10 min. Lämmitä maito ja sulata voi maidon joukkoon. Voitele valmiit piiraat seoksella.
  5. Lado piiraat isolle vadille limittäin, peitä leivinpaperilla ja leivinliinoilla, että piiraat pehmenevät. Lado jäähtyneinä kannelliseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Lämmitä piiraat uunissa ennen tarjoilua. Tarjoa voin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 18,5 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search