Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA pipari-he­del­mäpelti

Jäikö joulun herkkuja yli? Tee lopuista suklaakonvehdeista, pipareista, hedelmistä ja AURA juustosta herkullinen paistos ja tarjoa jälkiruokana vaahterasiirapilla maustetun jogurtin kanssa.

AURA pipari-hedelmäpelti
AURA pipari-hedelmäpelti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½-1 pkt (à 170 g)
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 10  (90 g) suklaakonvehteja
  • 500 g tuoreita luumuja, aprikooseja, persimonia
  • 1 banaani

Piparicrumble

  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 dl (30 g) saksanpähkinöitä puolitettuina
  • 45 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 50 g piparkakkuja

Vaahterasii­rap­pi­jogurtti

  • 2 dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • ½-1 pkt (à 170 g) Valio AURA® juustoa
  • 10  (90 g) suklaakonvehteja
  • 500 g tuoreita luumuja, aprikooseja, persimonia
  • 1 banaani

Piparicrumble

  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 dl (30 g) saksanpähkinöitä puolitettuina
  • 45 g Valio voita, huoneenlämpöistä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 50 g piparkakkuja

Vaahterasii­rap­pi­jogurtti

  • 2 dl Valio turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Ohje

  1. Paloittele AURA. Puolita suklaakonvehdit.
  2. Poista hedelmistä kivet. Paloittele. Levitä hedelmät, AURA ja suklaat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  3. Paista uunin yläosassa 225 asteessa 5 min. Valmista sillä aikaa piparicrumble.
  4. Piparicrumble: yhdistä mantelilastut, pähkinät, voi, fariinisokeri ja käsin murretut piparit.
  5. Lisää piparicrumble esipaistetulle hedelmäpellille. Jatka paistamista vielä n. 7 min.
  6. Mausta jogurtti vaahterasiirapilla ja tarjoa se lämpimän AURA pipari-hedelmäpellin kanssa jälkiruoaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 199 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 15 g
Rasva 13 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1