Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 12 min
Yhteensä
1 h 57 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pyöreää pizzaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRuispizzapohja
- ½ pkt (25 g) hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 1½ dl ruisjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
-
¼ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täytteet
- 500 g punajuuria
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ⅓ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 200 g punasipulia viipaleina
-
1 pkt (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä
-
1½ dl
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamatonValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
- 0 kg mustapippuria myllystä
Pinnalle
- 0 kg valmista balsamicokastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
- Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
- Käsittele sillä aikaa punajuuret: Kuori ja viipaloi punajuuret n. 2 mm siivuiksi esim. monitoimikoneen leikkuuterää käyttäen. Kuumenna voi pannulla, lisää punajuuret, suola ja sokeri. Paista 10 min. Lisää etikka ja rakuuna, sekoita ja lisää sipuliviipaleet. Paista vielä hetki, siirrä sivuun.
- Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min.
- Levitä päälle punajuuri. Murenna päälle AURA ja pähkinät. Valuta päälle Koskenlaskija Ruokaa raitoina.
- Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 - 14 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.
- Rouhi päälle pippuria ja viimeistele balsamicokastikkeella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
185 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
14,7 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,8 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- valmista balsamicokastiketta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.