Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA punajuuripizza

Klassikkomakupari eli AURA ja punajuuri pääsivät yhdessä rukiisen pizzan täytteeksi. Ohjeella saat kaksi makoisaa pyöreää kasvispizzaa.

AURA punajuuripizza
AURA punajuuripizza

Ainesosat

pyöreää pizzaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ruispizzapohja

  • ½ pkt (25 g) hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täytteet

  • 500 g punajuuria
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ⅓ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 200 g punasipulia viipaleina
  • 1 pkt (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä
  • 1½ dl
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä maustamaton
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi maustamaton on juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana. Se…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250 g maustamaton laktoositon
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • 0 kg valmista balsamicokastiketta

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa myös Oivariini. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä ½ h.
  3. Käsittele sillä aikaa punajuuret: Kuori ja viipaloi punajuuret n. 2 mm siivuiksi esim. monitoimikoneen leikkuuterää käyttäen. Kuumenna voi pannulla, lisää punajuuret, suola ja sokeri. Paista 10 min. Lisää etikka ja rakuuna, sekoita ja lisää sipuliviipaleet. Paista vielä hetki, siirrä sivuun.
  4. Jaa taikina kahtia. Kauli jauhotetulla pöydällä pyöreiksi pizzapohjaksi. Nosta uunipelleille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 20 min.
  5. Levitä päälle punajuuri. Murenna päälle AURA ja pähkinät. Valuta päälle Koskenlaskija Ruokaa raitoina.
  6. Paista pellit yhtä aikaa kiertoilmaa käyttäen uunissa 225 asteessa 12 - 14 min. Yksitellen paistettaessa, käytä tasalämpöä, paista uunin alatasolla 250 asteessa.
  7. Rouhi päälle pippuria ja viimeistele balsamicokastikkeella.

Vinkki

Halutessasi lisää pinnalle paahdettua pekonia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 10,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • valmista balsamicokastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search