Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA punajuuririsotto

Punajuuri ja AURA juusto ovat raaka-aineita, jotka tunnetusti sopivat yhteen. Tällä kertaa ne on yhdistetty italiaisessa ruoassa - risotossa. Ruoan voi tarjota pääruokana, lisukeruokana tai alkuruokana. Risoton valmistuminen kannattaa ajoittaa ruokailuhetkeen, sillä oikea ajoitus palkitsee ruokailijan.

AURA punajuuririsotto
AURA punajuuririsotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g punasipulia
  • 300 g raakaa punajuurta
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3½ dl risottoriisiä, esim. arborio-riisi
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 pkt (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
    Voit kokeilla myös:
  • 1½ dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai punaviinietikkaa

Ohje

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä joko raastinraudalla tai monitoimikoneessa.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää joukkoon kerma. Pidä liemi kuumana risoton valmistamisen ajan.
  3. Kuumenna Oivariini isossa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää ensin riisi, kääntele hetki. Lisää sipulit ja punajuuriraaste. Kuullota 5 min. Mausta pippurilla.
  4. Lisää joukkoon n. 2 dl lämmintä lientä. Kun neste on imeytynyt riisiin jatka nesteen lisäystä pienissä erissä 1 - 1 ½ dl kerrallaan välillä sekoitellen. Anna nesteen imeytyä riisiin aina ennen uutta lisäystä.
  5. Lisää joukkoon AURA (jätä hieman koristeluun) ja omenamehu. Mausta risotto (rakuunalla ja) valkoviinietikalla. Anna risoton tekeytyä valmiiksi: kypsä risotto on kosteaa ja mehevää, mutta riiseissä on vielä purutuntumaa.
  6. Viimeistele annos AURA muruilla. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
  7. Tarjoa risotto heti valmistuttuaan pääruokana 4:lle tai alkuruokana 8:lle ruokailijalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 170 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 15,4 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search