Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA valkoviini­kastike kalkkunalle

Kastike kruunaa juhlaruoat. Kermainen valkoviinikastike on omiaan mehevöittämään ja maustamaan vähärasvaista kalkkunanpaistia loppuvuoden juhlapöydissä. Kastike syntyy vartissa ja soveltuu hyvin uudelleen lämmitykseen.

AURA valkoviinikastike kalkkunalle
AURA valkoviinikastike kalkkunalle

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pieni (50 g) sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 pussi
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • hienonnettua persiljaa
  • 1 pieni (50 g) sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 pussi Valio AURA® murua
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota ne Oivariini rasvassa kasarissa tai pienehkössä kattilassa.
  3. Lisää kerma, viini ja AURA, kuumenna. Mausta sokerilla ja pippurilla. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Viimeistele kastike halutessasi hienonnetulla persiljalla.
  5. Tarjoa kastike kalkkunan tai broilerin kanssa. Kastike sopii myös kalalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 229 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 19,1 g
Tyydyttynyt rasva 10,2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1