Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Avokado-sit­ruu­napasta

Sitruunapasta ja avokadopasta ovat suosituiksi nousseita pastaruokia. Tässä helposti valmistuvassa pastassa on nämä suosikkimaut yhdistetty.

Avokado-sitruunapasta
Avokado-sitruunapasta

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g pastaa, esim. maccheroni al pettine
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 2 (n. 350 g) avokadoa
  • 1 prk (2,5 dl)
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma sitruuna & pippuri sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl sitruuna ja pippuri UHT laktoositon
  • 1-2 tl limetti- tai sitruunamehua
  • ½ pussia
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • mustapippuria myllystä
  • 300 g pastaa, esim. maccheroni al pettine
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 2 (n. 350 g) avokadoa
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa sitruuna & pippuri
  • 1-2 tl limetti- tai sitruunamehua
  • ½ pussia Valio Mustaleima™ raastetta
  • mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna valkosipuli ja basilika.
  3. Halkaise avokadot ja poista kivet. Purista hedelmäliha ulos nokareina tai ota lusikalla paloja. Pirskota päälle hieman sitrusmehua tummumisen estämiseksi.
  4. Valuta kypsä pasta siivilässä. Kaada pasta takaisin kattilaan. Lisää ruokakerma ja valkosipuli. Kuumenna.
  5. Lisää kasvikset ja juustoraaste pastan joukkoon.
  6. Nosta pasta annoslautasille. Rouhi päälle mustapippuria.
  7. Nauti pasta heti sen valmistuttua, sillä lämmitettyjen avokadojen maku kitkeröityy säilytyksen myötä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 207 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 22 g
Rasva 9,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,4 g
Ravintokuitu 2,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1