Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g tacolastuja
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 (200 g) tomaattia
- 1 (75 g) sipuli
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl chilipippuria
- 2 (450 g) kypsää avokadoa
- ½ dl limetin mehua
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Lisäksi koristeluun
- 1 lime lohkoina
- 20 g tacolastuja muutamia, puolitettuina
- 0 kg basilikan lehtiä tai herneenversoja
- 0 kg kypsää avokadoa
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Hienonna tacolastut. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele seos pohjalle.
Täyte
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita jogurtti, crème fraîche ja puristetut valkosipulinkynnet. Laita siitä 1 dl kelmun alle peitettynä jääkaappiin myöhempää koristelua varten.
- Laita lohkotut tomaatit (poista kannat), paloiteltu sipuli, sokeri ja mausteet kulhoon. Lisää avokadojen hedelmäliha ja 1/4 dl limettimehua.
- Soseuta sauvasekoittimella huolellisesti tasaiseksi seokseksi. Lisää valkosipulinen crème fraîche. Sekoita tasaiseksi.
- Vaahdota vispikerma.
- Kuumenna 1/4 dl limettimehua esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Valuta liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mehuun.
- Kaada se avokadoseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
- Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla. Hyydytä jääkaapissa vähintään 6 h tai seuraavaan päivään.
- Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Lusikoi pinnalle valkosipulista jogurtti-fraîchea ja asettele päälle limettilohkoja, tacoja ja basilikaa.
- Tarjoa esim. kivennäisveden tai oluen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
188 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
8,8 g
Rasva
15,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- basilikan lehtiä
- kypsää avokadoa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.