Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Bakerikan piparkakkukääretorttu mascarponella

Tässä on kenties joulun hurmaavin kääretorttu. Bakerikan piparkakkukääretortussa maistuvat joulun maut: kaneli, neilikka ja inkivääri. Sisälle kätkeytyy samettinen appelsiininkuorella maustettu mascarponevaahto.

Bakerikan piparkakkukääretorttu mascarponella
Bakerikan piparkakkukääretorttu mascarponella

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta

Mascarponevaahto

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • ½ appelsiinin kuori, raastettuna

Ohje

Kääretorttu

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  2. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita hyvin. Siivilöi kuivat aineet munasokerivaahtoon ja nostele nuolijalla varovasti ainekset sekaisin.
  3. Levitä taikina pellille, leivinpaperin päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
  4. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle varovasti, niin että paistossa ollut leivinpaperi jää päällimmäiseksi, irrota leivinpaperi. Jätä irrotettu paperi vielä pohjan päälle jäähtymisen ajaksi, jotta pohja ei pääse kuivumaan.

Mascarponevaahto

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja seikoita joukkoon sokerit, mascarpone ja raasta appelsiinin kuorta. Lisää myös ripaus suolaa ja sekoita ainekset tasaiseksi vaahdoksi.

Täyttäminen

  1. Levitä vaahto jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti. Aloita pohjan kääriminen leveämmästä päästä käyttäen leivinpaperia apuna.
  2. Voit koristella kääretortun haluamallasi tavalla tai tarjota sellaisenaan.

Vinkki

Voit käyttää myös esim. mandariinin tai klementiinin kuorta
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 295 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 35,7 g
Rasva 14,8 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search