Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKääretorttu
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl jauhettua neilikkaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl leivinjauhetta
Mascarponevaahto
-
1 rasia (200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- ½ appelsiinin kuori, raastettuna
Jaa resepti
Ohje
Kääretorttu
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
- Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja sekoita hyvin. Siivilöi kuivat aineet munasokerivaahtoon ja nostele nuolijalla varovasti ainekset sekaisin.
- Levitä taikina pellille, leivinpaperin päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
- Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle varovasti, niin että paistossa ollut leivinpaperi jää päällimmäiseksi, irrota leivinpaperi. Jätä irrotettu paperi vielä pohjan päälle jäähtymisen ajaksi, jotta pohja ei pääse kuivumaan.
Mascarponevaahto
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja seikoita joukkoon sokerit, mascarpone ja raasta appelsiinin kuorta. Lisää myös ripaus suolaa ja sekoita ainekset tasaiseksi vaahdoksi.
Täyttäminen
- Levitä vaahto jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti. Aloita pohjan kääriminen leveämmästä päästä käyttäen leivinpaperia apuna.
- Voit koristella kääretortun haluamallasi tavalla tai tarjota sellaisenaan.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
295 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
35,7 g
Rasva
14,8 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.