Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Banaani-maapähkinäleipä

Banaanileipä eli banana bread on tuoreesta banaanista valmistettua mehevää kakkua, joka valmistetaan leipävuokaan. Tämä banaanileipä saa maapähkinävoiraidan - halutessasi sen voi jättää leivonnaisesta myös pois.

Banaani-maapähkinäleipä
Banaani-maapähkinäleipä

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g kypsää banaania
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl
    Valio Gefilus® Kefir juomaa maustamaton
    Tue vatsan hyvinvointia! Valio Gefilus® Kefir on koko perheelle sopiva juotava välipala. Nauti raikas juoma…
    Valio Gefilus® Kefir juotava välipala 1 kg maustamaton laktoositon
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa

Vuokaan

  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1-2 rkl
    mantelijauhetta
    Voit kokeilla myös:
    • 1 rkl korppujauhoja

Makuraita

  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl fariinisokeria
  • 60 g (1 dl) kuorellisia manteleita
  • 1 dl (110 g) maapähkinävoita

Ohje

Banaanileipä

  1. Voitele ja jauhota 1,8 litran vetoinen leipävuoka mantelijauholla tai korppujauholla (ks. vinkki).
  2. Soseuta banaanit kulhossa haarukalla. Lisää joukkoon sulatettu voi, kefiiri, munat, fariinisokeri ja suola. Sekoita.
  3. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita jauhoseos taikinaan varoen nuolijalla nostellen. Kaada taikinasta reilu puolet vuokaan. Kaada makuraita taikinan päälle ja kuopaise sitä lusikalla taikinaan. Lisää loppu taikina vuokaan.
  4. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 1 h tai kunnes kypsä.
  5. Anna banaanileivän jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Tarjoa teen tai kahvin kanssa tai kylmän maidon kera. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Makuraita

  1. Kuumenna voi, fariinisokeri ja karkeaksi rouhitut mantelit kattilassa. Keitä 2 - 3 min. Sulata joukkoon maapähkinävoi. Nosta liedeltä.

Vinkki

Voit valmistaa leivän myös 1,5 l kokoiseen vuokaan. Laita tällöin vuoan alle varmuudeksi leivinpaperia, jos taikina nousee hieman reunojen yli.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 294 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 32,1 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search