Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 500 g kypsää banaania
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
2 dl
Valio Gefilus® Kefir juomaa maustamatonTue vatsan hyvinvointia! Valio Gefilus® Kefir on koko perheelle sopiva juotava välipala. Nauti raikas juoma…
- 2 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
Vuokaan
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1-2 rkl
mantelijauhettaVoit kokeilla myös:
- 1 rkl korppujauhoja
Makuraita
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl fariinisokeria
- 60 g (1 dl) kuorellisia manteleita
- 1 dl (110 g) maapähkinävoita
Jaa resepti
Ohje
Banaanileipä
- Voitele ja jauhota 1,8 litran vetoinen leipävuoka mantelijauholla tai korppujauholla (ks. vinkki).
- Soseuta banaanit kulhossa haarukalla. Lisää joukkoon sulatettu voi, kefiiri, munat, fariinisokeri ja suola. Sekoita.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita jauhoseos taikinaan varoen nuolijalla nostellen. Kaada taikinasta reilu puolet vuokaan. Kaada makuraita taikinan päälle ja kuopaise sitä lusikalla taikinaan. Lisää loppu taikina vuokaan.
- Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 1 h tai kunnes kypsä.
- Anna banaanileivän jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Tarjoa teen tai kahvin kanssa tai kylmän maidon kera. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Makuraita
- Kuumenna voi, fariinisokeri ja karkeaksi rouhitut mantelit kattilassa. Keitä 2 - 3 min. Sulata joukkoon maapähkinävoi. Nosta liedeltä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 294 kcalProteiini 6,4 gHiilihydraatti 32,1 gRasva 15 gTyydyttynyt rasva 6,1 gRavintokuitu 2,3 gSuola 0,5 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.