Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 maalaispatonkia
Porsaanulkofile
- 800 g porsaan ulkofileetä
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 1 rkl chilikastiketta, esim. shiracha
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 tl fenkolia
- 2 kanelitankoa
- 6 kokonaista neilikkaa
- 4 tähtianista
- 1 tl jauhettua anista
- 1 rkl ruokokidesokeria
Paistamiseen
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Pikkelöidyt juurekset
- 150 g porkkanaa
- 200 g retikkaa
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
Muut täytteet
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoValio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
- ½ kurkkua
- 1 ruukku tuoretta korianteria
Jaa resepti
Ohje
- Esikäsittele ja marinoi ensin porsaan ulkofilee: Halkaise ulkofilee kahdeksi tasapaksuiseksi levyksi. Leikkaa levyjen ylä- ja alapinnalle ristiviillot muutaman millin syvyyteen. Mausta fileelevyt suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Mittaa vahvaan muovipussiin etikka, kastikkeet ja mausteet sokeria lukuunottamatta. Sekoita. Laita fileet pussiin, sulje pussi huolella. Hiero maustelientä tasaisesti lihapalojen pintaan. Anna marinoitua väh. 2 h.
- Kuori ja leikkaa porkkana ja retikka tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Mausta riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Anna maustua kulhossa lihan kypsentämisen ajan.
- Paista fileepalat pannulla rasvassa molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta lihat uunivuokaan. Ripottele pinnalle ruokokidesokeri. Kypsennä uunissa 200 asteessa vielä 10 min. Peitä liha foliolla ja anna vetäytyä 10 min.
- Kokoa patongit. Halkaise ja levitä tuorejuusto leikkuupinnoille (ylös ja alas). Viipaloi possu ohuelti. Viipaloi pesty ja halkaistu kurkku. Kerrosta liha, kurkku ja pikkelöidyt juurekset patongin väliin. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
127 kcal
Proteiini
10,4 g
Hiilihydraatti
13,4 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- Valio Oivariini® juoksevaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.